Wednesday, August 17, 2016

beli kosmetik terus dari Korea dari ALTHEA

pengalaman membeli barangan kosmetik terus dari Korea,
dari web ALTHEA 
pertama kali order dari website pada 25 May 2016,
pengurusan order sangat cepat dan sampai di malaysia agak awal dari jangkaan yang diberikan (Shipped directly from Korea (Est. 10-15 days)) . 

I've been shopping at Althea and feel really happy. They provide good customer service and reasonable prices too.. 

1st Purchase:
Item


[Hot Deal] Perfume Hand Cream
Option
White Musk



[Hot Deal] Witch's Pouch CC Cream SPF50PA++


The First Treatment Essence


Deep Cleansing Cream


Aloe Vera 92% Soothing Gel

2nd Purchase:
Item


[Acne/Trouble Collection] Don't Touch Trouble Spot


Night Repair New Science Activator Ampoule


Green Tea Cleansing Foam




Nicely packed and neatly wrapped each item in bubble wrap, it really looks nice and feel great to received your self rewards in pink box :) 
if you feel like you would love to shopping from althea too, please use this coupon code, so you will received additional discounts on your purchase, and for your info- you
 will receive an additional RM5.00 discount + RM30 worth of new member discounts when purchasing from their store.

sounds great right? 

sounds great right? 

If you click on my link, you can even receive a special discount! 
Check it out:  here


 https://my.althea.kr/



shipping record  :)
Althea Box :) nicely wrapped
2 boxes full :)  list of purchase will be added soon :)



Tuesday, November 3, 2015

freebies

here  where you can  get freebies or sample or trial pack..
And even a rewards after you completed the missions..

nice to hear right? freebies and sample..


We connect women of opinion with interesting products and brands.

At WOOP we believe women like you can help companies make better products
and do better marketing. We want you to try new and interesting products
, learn new facts and tips about getting the most out of these products and to talk openly
and honestly about them with your friends. Simple, easy, honest and we also make it fun.

Monday, November 3, 2014

RENOVATION - UBAHSUAI RUMAH

Assalamualaikum..lamanya tak tulis blog.. sebab mommy busy dgn kedai kecil tiang seribu #littleblooming dan keadaan kurang sihat akibat dari pekerjaan zaman silam.. haha macam kerja teruk gila bunyinya.. tapi sebab terlalu asik dan fokus terlampau terhadap coding maka inilah akibat :) carpal tunnel syndrome.. cerita kat sini sila tengok kalau ngeri tak yah tengok...

dimulakan cerita dengan hajat di hati nak renovate rumah kecil tiang seribu kami yang mana kami dah beli masa mula2 kahwin dulu.. kiranya dalam tahun 2008, dan mula didiami pada tahun 2009 iaitu sejurus sehabis pantang si Aleesya..

Agak lama baru bercita-cita nak renovate almaklum la..renovate rumah bukanlah guna air paip.. tapi guna Ringgit Malaysia.. sebelum ni kami hanya tinggal seadaanya cuma ada ubahsuai dapur.. itupun sekadar pasang kitchen cabinet dan tukar tingkap dapur (masa ni dah ada hajat..cita-cita mesti ada ok bahawa SUATU HARI nanti kita akan renovate).. dari tingkap biasa ke tingkap sliding.. Kenapa sliding? alkonon nanti dah renovate ade satu wet kitchen blakang tu maka tingkap daun adalah tidak sesuai lagi..

so kita tunjuk kat sini rumah asal dan selepas pasang kitchen cabinet.. yang terkini nak renovate kita fikir dulu.. belek-belek majalah..tengok-tengok rumah orang.. tengok gambar di facebook.. cari ilham...


so gambar yang mana ada dulu naaa... kitchen cabinet kalau ikutkan dah antik la.. sebab dh buat dari 2009..

yang asal...paip dan sinki asal berada pada sebelah kiri tingkap.. pada dinding yang  dah tercabut tiles tu.


 



 

  

 ini gambar blom full lg.. nnt sambung byeeee





#renovation #ubahsuairumah #thesakhares




Monday, May 5, 2014

Gelang tangan baru

episode kali ni gelang raya.. haha
cantik tak kak ton?

carpal tunnel syndrome.. hurm mula2 start dgn lengun pd bahu.. pastu entah die merebak ke siku.. lps tu jari jemari kebas.. and lenguh pergelangan tangan.. dari 2008 hingg 2014 maka dpt la gelang tangan baru ni :)
wrist brace
Wrist brace a.k.a gelang baru untuk raya hahaha
wrist brace ni hubby beli jenama FUTURO 3M (bukan promoter) tapi sebab dia boleh guna untuk tangan kanan atau kiri dan size yang sesuai untuk si isteri yg KURUS kering (haha perasan..sebenar tangan je nampak kurus kering..lain2 tu gumuks sudaaa)


wrist brace futuro

carpal tunnel syndrome lepas di google jumpe gambar orang dah operate mcm ni.. haha ngeriii kot bg aku yang takut luka2 nih.. huhuuhuhuhuhuhu...





http://en.wikipedia.org/wiki/Carpal_tunnel_syndrome


ini dari encik wiki:
Carpal tunnel syndrome (CTS) is a median entrapment neuropathy that causes paresthesia, pain, numbness, and other symptoms in the distribution of the median nerve due to its compression at the wrist in the carpal tunnel. The mechanism is not completely understood but can be considered compression of the median nerve traveling through the carpal tunnel.[1] It appears to be caused by a combination of genetic and environmental factors.[2] Some of the predisposing factors include: diabetes, obesity, pregnancy, hypothyroidism, and heavy manual work or work with vibrating tools. There is, however, little clinical data to prove that lighter, repetitive tasks can cause carpal tunnel syndrome. Other disorders such as bursitis and tendinitis have been associated with repeated motions performed in the course of normal work or other activities.[3]
The main symptom of CTS is intermittent numbness of the thumb, index, long and radial half of the ring finger.[4] The numbness often occurs at night, with the hypothesis that the wrists are held flexed during sleep. Recent literature suggests that sleep positioning, such as sleeping on one's side, might be an associated factor.[5] It can be relieved by wearing a wrist splint that prevents flexion.[6] Long-standing CTS leads to permanent nerve damage with constant numbness, atrophy of some of the muscles of the thenar eminence, and weakness of palmar abduction (see carpometacarpal joint § Movements).[7]
Pain in carpal tunnel syndrome is primarily numbness that is so intense that it wakes one from sleep. Pain in electrophysiologically verified CTS is associated with misinterpretation of nociception and depression.[8]
Conservative treatments include use of night splints and corticosteroid injection. The only scientifically established disease modifying treatment is surgery to cut the transverse carpal ligament.[9]

Wednesday, January 15, 2014

lamanya mummy tak tulis blog..

lamanya mummy tak tulis blog..hihi sorry la busy sgt2..byk kne buat skrg ni..terkejar-kejar..
dlu terkejar-kejar hal kerja..sekarang hal rumah, anak-anak, suami, LITTLE BLOOMING hurm...
tapi hajat & niat nak teruskan tulis blog bila ada kelapangan.. sebenarnya ada banyak yang nak dikongsikan..cerita sepanjang 2013, dan cerita awal tahun 2014.. kita sambung lagi esok ok, daaaaa... :)

Let The Coming Year Be A Glorious One

 

ps: desktop background untuk workstation mummy..

Tuesday, June 18, 2013

Kedai bayi - AVENT MAM NUK MUNCHKINS AUTUMNZ dan lain-lain lagi

lama tak update blog kan.. dah bersawang bak kata kawan2 rapat.. bila nk update blog??
ishh baru tau ade org sudi baca rupenye..hahaha..
sbnarnya tgh busy setup kedai kecilan..tu pun berniaga online dari facebook..
website pun belum ada lagi..
kalau sudi boleh jenguk2..

https://www.facebook.com/littleblooming.page


 Little Blooming  ni kedai yang sesuai sangat untuk ibu-ibu.. bakal ibu.. bapa-bapa yang tengah cari barang bayi berkualiti :)