Monday, April 30, 2012

misi mencari cekak spider yang gagal!!

hajat di hati nak cari cekak spider(hihi bukan cekak yang ade spider atas die tau..bukan..bukan..bukan sama sekali... mau pengsan adik aku pakai cekak yang ade seekor spider...sila google untuk keterangan lanjut..) untuk adik tersayang.. hoh.. dikala tengah sarat mengandung 38mggu ini kah?? iye.. sgt tepat.. hajat nak pergi semua house atau jalan TAR, tapi apakan daya, ade upacara BERSIH la pulak kat area tu.. terus tak jadi nak mengharungi ombak manusia.. kalau hari biasa pun dah ramai, hari bersih ape tah lagi kan...kan..kan.. mau terberanak kat tengah2 tu nanti.. adei... demam kuning pulak baby nanti sebab banyak sangat kaler2 kuning di sekeliling..
(orang tua kata baby dalam pantang yang baru lahir senang dapat kuning kalau ade warna2 kuning di sekeliling baby tu, contoh baju kuning, towel kuning, selimut kuning, bantal kuning atau langsir kuning.. tak pasti ianya mitos atau tepat.. hihi)

berbalik ke cekak spider, sebab tak jadi nak ke jalan TAR, terus ke MYDIN USJ, paling dekat dengan rumah, jalan2 cuci mata, tak tahu nak beli apa kat dalam tu.. sambil duk cuci mata terjumpa la brooch yang agak2 boleh menggantikan cekak spider tersebut.. lawa jugak ni...so amik la 2 set, yang agak2 boleh muat kepala adik nanti.. hihi... harga xmahal.. harga mydin la.. rm8.90 satu set.. wow murah.. ye betul.. sangat murah...harap 2 beradik ni berjaya menjalankan tugas menggantikan cekak spider pada hari tu nanti..

sambil belek2 brooch untuk ganti cekak spider, amik la jugak brooch untuk diri sendiri.. dah bawak anak dara kecik ni, dia pun nak la jugak beli something.. amik la rantai tipuan silver tu.. amik la nak buat main.. dah turun kaler nanti buang je..



updated: 1st may 2012.. hihi cekak spider ni mcm ni ha.. yg mcm kerawang2 org pin pd tudung kawen, atau bg yang freehair tu clip je pd rambut.. contoh hasil carian google.. mcm ni la rupenye.. ade mcm2 corak boleh pilih okeh.. so kalau time nikah pakai ni lawa la.. xyah pakai crown tu.....

hasil google.. jumpe la gmbar ni.. credit pd http://i99.photobucket.com/albums/l317/adreencute/89877c83.jpg




4 comments:

Yaya Azura aka Naz Azra said...

camner la rupa cekak spider tu ya ?

Outdoor furniture Sydney said...

hello...

visiting here..

Sailingstars-Sunshines said...

https://www.google.com.my/search?q=cekak+spider&hl=en&client=firefox-a&hs=yS8&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=O1eeT5uuGsTRrQfLgJVO&ved=0CDQQsAQ&biw=1280&bih=607


mcm ni la bentuk cekak spider.. hihi...

szaliz said...

mana nk carik cekak spider eh... leh buat accessories g org kawen hahaha.. over dr pengantin :P Tapi pakai kt india ok kan kan...kat sana diaorg x biasa guna bunga je