Wednesday, August 10, 2011

Biskut semperit...

mlm tadi buat satu bancuhan biskut semperit.. ni kali ke 2 buat biskut semperit.. 1st dulu tahun 2008 kot.. ahaha... lama gila.. 2009 xbuat biskut sebab sarat dah masa bulan puasa tu...  2010 xbuat jugak sebab malas + anak kecik.. 2011 rasa rajin la pulak.. tapi malangnya resipi yg dibuat pada tahun 2008 tu gagal dikesan.. ntah mana la duduknye.. pendrive ke, hard disk ke.. ntah la.. lama benar.. dh lupa.. tapi tak ape.. kalau nak resipi yang sama juga nanti mummy mintak dari kawan daddy, Ms.Mohana.. dulu masa buat open house tahun 2008 tu, dia ada salin resipi dari mummy.. jadi.. nanti buat2 buruk siku tanya balik resipi tu.. :) lepas dah siap2 bakar tu.. sesi makan2 la pulak kan.. dari seria rasa ni, terasa la jugak perbezaan antara 2 resipi ni.. walaupon nama yg sama.. tapi rasa die lain2.. hihi.. hurm.. resipi yg lama tu sedap.. gebu je.. cair dimulut gitu.. ahahaha... tapi yg ini pon sedap la jugak.. ahahaha..
aih.. kalo smua pon sedap.. ape yg xsedap?? yang hangus... :P

ok balik pada resipi.. episod malam tadi biskut semperit tu resipinya dari sini
ps: mummy dh buat biskut sarang semut 2-3 hari lepas..tapi xamik gmbar sarang itu... biskut pon dh tggal half dah.. xsempat la raya nampaknye...

so mcm ni la bentuk semperit orang malas.. hihi

ni dah lepas makeup...taruk eyeshadow sket...blusher sket.. hihi baru nampak berseri...





1 comments:

zaliza said...

simpan sikit...nnt raya nk mkn