Monday, November 3, 2014

RENOVATION - UBAHSUAI RUMAH

Assalamualaikum..lamanya tak tulis blog.. sebab mommy busy dgn kedai kecil tiang seribu #littleblooming dan keadaan kurang sihat akibat dari pekerjaan zaman silam.. haha macam kerja teruk gila bunyinya.. tapi sebab terlalu asik dan fokus terlampau terhadap coding maka inilah akibat :) carpal tunnel syndrome.. cerita kat sini sila tengok kalau ngeri tak yah tengok...

dimulakan cerita dengan hajat di hati nak renovate rumah kecil tiang seribu kami yang mana kami dah beli masa mula2 kahwin dulu.. kiranya dalam tahun 2008, dan mula didiami pada tahun 2009 iaitu sejurus sehabis pantang si Aleesya..

Agak lama baru bercita-cita nak renovate almaklum la..renovate rumah bukanlah guna air paip.. tapi guna Ringgit Malaysia.. sebelum ni kami hanya tinggal seadaanya cuma ada ubahsuai dapur.. itupun sekadar pasang kitchen cabinet dan tukar tingkap dapur (masa ni dah ada hajat..cita-cita mesti ada ok bahawa SUATU HARI nanti kita akan renovate).. dari tingkap biasa ke tingkap sliding.. Kenapa sliding? alkonon nanti dah renovate ade satu wet kitchen blakang tu maka tingkap daun adalah tidak sesuai lagi..

so kita tunjuk kat sini rumah asal dan selepas pasang kitchen cabinet.. yang terkini nak renovate kita fikir dulu.. belek-belek majalah..tengok-tengok rumah orang.. tengok gambar di facebook.. cari ilham...


so gambar yang mana ada dulu naaa... kitchen cabinet kalau ikutkan dah antik la.. sebab dh buat dari 2009..

yang asal...paip dan sinki asal berada pada sebelah kiri tingkap.. pada dinding yang  dah tercabut tiles tu.


 



 

  

 ini gambar blom full lg.. nnt sambung byeeee





#renovation #ubahsuairumah #thesakhares




0 comments: